Sondajele de opinie, marea problemă a politicienilor în preajma alegerilor. Politicienii la mâna alegătorilor

Print this entry

Așa cum anunțam aseară pe pagina personală de facebook ne vom ocupa de comentarea acestor sondaje de pe siteul www.adevarulcaracalean.ro, cele cu referire la alegerea de anul viitor al primarul municipiului Caracal, dar și cel cu referire la consilierii locali. 
Să începem cu primul sondaj de opinie care arată cam așa:
 
1. Șerban Cernat – 36 voturi din 66 votanți 
2 Ioan Mocanu – 10 voturi din 66 votanți
3. Eduard Ciocăzanu – 9 voturi din 66 votanți
4. Liviu Radu – 8 voturi din 66 votanți
5 Ion Dinoiu  – 3 voturi din 66 votanți
1La o primă vedere pe marginea sondajului se observă că deși Șerban Cernat nu este arondat niciunei grupări politice este liderul detașat, de fapt așa cum este și trendul la nivel național, așa-zisul Guvern de tehnocrați – oameni neimplicați politic.
Deși în trecut a fost președintele PNL Caracal acesta a fost după cum știți și dumneavoastră  înlăturat de tartorii actuali ai PNL, partea liberală: Gigel Știrbu și Marius Bălașa pentru că nu a dorit formarea USL-ului și la Caracal. Timpul i-a dat dreptate mai târziu!!!!!!
Ce este de observat mai este faptul  că toți ceilalți contracandidați nu au strâns 36 voturi. atât cât are acesta. Locurile doi, trei și patru ocupate de: fostul viceprimar PSD, Ioan Mocanu, actualmente candidatul PNL Caracal pentru funcția de primar, Eduard Claudiu Ciocăzanu, actualul primar și Liviu Radu- managerul Spitalului Caracal, diferența făcând-o doar un singur vot între ei. Acest lucru nu ne spune decât că va fi o luptă foarte interesantă și de urmărit îndeaproape.
Jocurile politice care evident s-au făcut, se fac și se vor face pe tabla de șah pot fi din punctul meu de vedere cam așa:
Eduard Ciocăzanu + Ioan Mocanu – o coaliție făcută pentru a rezista PSD-ului la Caracal . 19 voturi din 66 votanți, amândoi ar face un capital interesant de urmărit.
Spun acest lucru bazându-ma pe faptul că cei doi s-au înțeles foarte bine în Consiliul Local, pe vremea când Ioan Mocanu, era viceprimar PSD al municipiului Caracal și de ce n-ar face-o și acum când PSD-ul i-a dat la o parte pe amândoi!!! Deci ar avea un inamic comun care trebuie răpus.
In ceea ce privește PSD-ul la Caracal este de urmărit cu cine va ieși în față pentru a-l promova  ca si candidat al său pentru funcția de primar.
 
Soluții ar fi cam două: Ion Dinoiu și Liviu Radu, managerul Spitalului Municipal Caracal. Aici un tandem, chiar dacă sunt din același partid, nu este posibil din punctul meu de vedere.
Ion Dinoiu nu va accepta  sa fie vioara a doua pentru a-l susține pe Liviu Radu ca primar. In sondajul nostru după cum se vede Liviu Radu este favoritul, acest lucru poate fi si pentru că acesta nu este un tip conflictual și ar fi de preferat în momentul de fața PSD-ului. PSD-ul la ora actuală ar trebui să țină cont de acest lucru…
Ion Dinoiu pe ultimul loc în sondaj, pare a fi surpriza neplăcută și de urmărit cât de mult se va impune în partid ținând cont că acolo sunt oameni cu vechi ștate care au un cuvânt greu de spus. O posibila candidatura a lui Ion Dinoiu din partea PSD cu îl va face primar pentru un al doilea mandat pe Eduard Claudiu Ciocăzanu. Urmărim și evoluția lucrurilor și din perspectiva deputaților Dan Ciocan și Dumitru Niculescu !!!! Pot face cei doi un troc pentru a susține un candidat pentru Primăria Caracal, evident, nu pe față, ci pe ascuns? Ar fi și aceasta o altă variantă de luat în calcul? 

 

Al doilea sondaj de opinie la care facem referire in această seară este cel referitor la consilierii care ar merita să facă parte din Consiliul Local Caracal.
2Primul loc este ocupat de consilierul PP-DD și în viitorul apropiat UNPR, Ștefănescu Smarandache cu un total de 32 de voturi din 58 de votanți. De ce să nu recunoaștem domnul consilier este pe val, insă vorba aceea ”Ce e val, ca valul trece”, așa că mare grijă!!! Locurile 2,3,4 diferențiate de un singur vot între ele: Andi Sarbu 9/58, Sorin Pătrășcoiu 8/58 și Octavian Stănescu 7/58, redă faptul că nici la  consilieri lupta politică nu va fi una extrem de ușoară, din contră va fi una extrem de interesantă. Cred că tineretul o să aibă un cuvânt greu de spus în viitorul Consiliu Local, însă cu siguranță vor trebui și câțiva cu experiență pentru a mai tăia din elanul tinereții, evident în sens pozitiv!!!
Decepția ca să-i spun așa și care mă contrariază este Ion Lucian Bondrescu, consilierul local fără de care pot spune că acest Consiliu Local nu exista. Cu o experiență vastă și cu ”n” mandate în cadrul Consiliului Local nu a obținut decât 2 voturi din 58 votanți. Este incredibil, dar adevărat. Motivele pentru care  rezultatul este practic nefavorabil domniei-sale vă las pe dumneavoastră să comentați pe marginea acestui subiect…Ca și la sondajul de opinie referitor la primar, INDEPENDENȚII pot produce surpriza….trendul de la nivel național poate fi o soluție și la Caracal. Citeste și blogul personal

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.