Expoziție de pictură – Andreea Parvu, eleva Liceului Teoretic „Mihai Viteazul”

Print this entry

Săptămâna trecută la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” din Caracal a avut loc expoziția de pictura a Andreei Parvu, eleva în clasa XII-G. (Andi Sarbu)

Mentorul acesteia în ceea ce privește desenul artistic este Stănilă Marinela Andreea, prof. Educație Arte Plastice, în cadrul instituției de învățământ.

Alături de Andreea pentru a o susține au fost: Liviu Mitroi,  directorul Liceului Teoretic Mihai Viteazul, profesori, colegi, dar nu în cele din urma părinții acesteia care sunt și criticii sai.

 „M-am apucat de pictură pentru că îmi place să pictez. Mi-am descoperit acest talent la școală cu mult timp în urmă. Profesorii ne puneau să desenăm, schițele îmi ieșeau destul de bine și între timp am dezvoltat acest lucru, nu numai în pictură ci și în grafică. Modelul meu ca pictor este Leonardo Da Vinci, reprezentantul Renașterii. Îmi place la fel de mult și ca personalitate dar și ca artist. Expoziția mea cuprinde zece tablouri, ce reprezintă integrarea omului cu Universul. Eu cred foarte mult în relația omului cu Universul, pentru că știu că s-a descoperit cu ani în urmă că atunci când corpul uman se descompune, el se poate integra perfect cu Universul și au aceiași compuși. Această expoziție este prima și aștept să se alăture profesorii și colegii mei. Aș vrea să colaborez cu diferite instituții de cultură din oraș și județ. Vreau să urmez în viitor drumul artei de aceea eu îmi doresc să urmez o facultate de profil. Mi-am propus să dau examen la Facultatea de Arte din București, chiar dacă am auzit că se intră foarte greu. Consider că trebuie să mă pregătesc foarte bine și dorința mea este să fiu evaluator artistic. În continuare știu că există loc pentru evoluție, în ceea ce privește cariera mea. Ce pot să spun este faptul că părinții au fost alături de mine, chiar dacă ei au fost și criticii mei în același timp. Se pare că nu este greu ca un părinte să-ți fie și critic profesional„, a declarat Andreea.

Și mentorul acesteia, prof. Andreea Marinela Stănila a avut de spus câteva cuvinte despre eleva sa:

„Roxana este elevă în clasa a XII-G și vreau să arătăm profesorilor și colegilor cam ce a făcut ea, pentru că a mai avut câteva expoziții în școală. Mai are câteva tablouri expuse în instituție și i-am spus așa de final, să facem un pic ceva mai amplu. Roxana este o fată talentată, eu o am avut-o elevă din clasa a X-a până acum în clasa a XII-a. Pe mai departe ea ar fi vrut să urmeze drumul Artelor plastice, dar vrea să încerce și la Arhitectură. De fapt, acum nu este hotărâtă unde să dea examen, ori la Litere ori la Arte plastice. Eu i-am spus să dea la Arte Plastice că are talent. Ca să poată intra la Arhitectură, mi-a spus că trebuie să mai facă meditații la Matematică, pentru că desenul tehnic nu este singura materie la care dă examen. Am mai avut alți elevi cu care am fost la concursuri, la Palatul copiilor și la Casa de cultură, însă nu cu ea. În ceea ce privește părinții, știu că o susțin foarte mult și fac tot posibilul pentru o ajuta pe fiica dumnealor„, a conchis aceasta.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.