Edilul Liviu Radu, prezent la conferința prof.univ.dr. Constantin Dulcan, la Teatrul Național

Print this entry

Asociația ”Fiii și prietenii Caracalului” a organizat zilele acestea o întâlnire cu prof.univ.dr. Constantin Dumitru Dulcan, cel care a susținut o conferință ce a purtat titlul ”Gândul care transformă”. La eveniment a participat și edilul municipiului Caracal, Liviu Radu. (Andi SARBU)

”Marea bucurie a noastră a fost că așa după cum ați putut constata, a fost un public deosebit de numeros, un public foarte bine pregătit și de ce nu, avid de cultură și de arta frumosului. Ne-am bucurat de-o expunere deosebit de interesantă, făcută la un nivel destul de ridicat de către dl prof. Dulcan, drept urmare noi l-am rugat pe domnia-sa să revină în Caracal cu o nouă conferință. Spun asta pentru că am constatat că această conferință a fost foarte bine primită de caracaleni. La finalul întâlnirii am realizat că au participat foarte mulți caracaleni și nu numai, au fost personalități și din afara județului Olt. Cei prezenți au dorit autografe pe cartea dlui Dulcan, asta înseamnă că deja era un public avizat, un public care cunoștea parte din creația dlui prof. univ.doctor”, a declarat Victor Vatamanu, consilier județean și președintele Comisiei de Cultură din cadrul CJ OLT

Tot domnia-sa a ținut să adauge:

”În ceea ce privește următoarea manifestare a Asociației, am reluat activitățile lunare, și vrem să organizăm în fiecare lună câte-o manifestare științifică, artistică în cadrul Asociației ”Fiii și prietenii Caracalului” și când se ivește un eveniment, cum a fost cel de astăzi, suntem gata să primim oaspeți din municipiul Caracal și nu numai.
Voi fi prezent la toate manifestările culturale, în care vor avea loc spectacole. De asemenea, voi fi pregătit să particip și în această seară la Festivalul ”De dor de primăvară” și sigur nu voi putea lipsi sub nicio formă Festivalul de Teatru si Pianul călător Am aflat și sunt foarte bucuros că acel pian va rămâne la Caracal cel puțin doi ani, cu posibilitatea de prelungire până la cinci ani. Este un gest făcut de către un om cu o cultură deosebită și care într-adevăr face un gest deosebit pentru Caracal”.

[video_jacker height=315 width=560]https://www.youtube.com/embed/rPYX3OiliDI[/video_jacker]

Dumitru Constantin Dulcan (n. 6 noiembrie 1938, Mârghia, Argeș) este un autor de filosofie și metafizică, cunoscut în special pentru lucrarea Inteligența materiei, publicată în România sub o formă cenzurată în perioada comunistă, dar republicată integral și cu adăugiri după Revoluția din 1989. Autorul este medic militar specialist în neurologie, profesor universitar la Universitatea „Titu Maiorescu” din București.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.