Primarul Liviu Radu, alături de veteranii de război

Print this entry

Ziua de 29 aprilie a fost prevăzută în calendarul sărbătorilor naţionale drept Zi a Veteranilor de Război, în semn de recunoaştere a meritelor foştilor combatanţi pe câmpurile de luptă, pentru apărarea independenţei, suveranităţii, integrităţii teritoriale şi a intereselor României. (Andi SARBU)

Și la Caracal, această zi a fost sarbatorita așa cum se cuvine. Ceremonia a început cu salutul drapelului de luptă şi intonarea Imnului Naţional al României. A fost oficiat serviciul religios, în continuare a fost rostită alocuțiunea despre însemnătatea evenimentului de către primarul municipiului Caracal, Liviu Radu.

[video_jacker height=315 width=560]https://www.youtube.com/embed/vJeqjJVU4Sg[/video_jacker]

S-au depus  coroane de flori la Monumentul Recunoștiinței de către: Primăria Caracal, Consiliul Local, Garnizoana Caracal, Poliție, ANCMRR, Asociatia ”Veteranilor de  Razboi”, Asociatia ”Cultul Eroilor”, instituții de învățământ, Clubul Parașutiștilor Militari, Asociația ”Fiii și prietenii Caracalului”, Spitalul Municipal Caracal, partide politice.

Titlul de „veteran de război” a fost recunoscut pentru prima dată în ziua de 29 aprilie a anului 1902. Prin Decretul din 1902, participanţii la Războiul de Independenţă au fost declaraţi veterani, asigurându-li-se, pe lângă acest binemeritat şi onorant statut, mijloace pentru un trai decent şi înlesniri pe măsura curajului şi a sacrificiilor probate pe câmpul de luptă.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.