Actorii caracaleni, prezenți la cea de-a III-a ediție a Festivalului de Teatru “Dan Alecsandrescu” din Roman

Print this entry

Joi, 11 mai, de la ora 17:00, se va deschide oficial cea de-a treia ediție a festivalului de teatru “Dan Alecsandrescu”, care va avea loc la Cercul Militar din Roman. (Andi SARBU)

Șase trupe venite din toată țara vor participa la amplul eveniment.(Teatrul «Birlic» din Fălticeni, Teatrul Municipal Caracal, Teatrul din Mediaș, Teatrul «Reduta» din Brașov, Teatrul «Traian Grozăvescu» din Lugoj, Teatrul «Thetis» din Medgidia și Teatrul «Dan Alecsandrescu» din Roman).

 

”Festivalul de Teatru de la Roman este un festival mai nou, început cu trei ani în urmă, anul acesta fiind la a 3-a ediție. Din grupul care reprezintă acest festival, fac parte oameni sufletești, inimoși și cu inițiativă. Prin acest minunat festival, ei au vrut să păstreze memoria vie a unui concitadin al lor, Dan Alecsandrescu, unde i-a dedicat acestuia un festival de teatru la care participă multe formații de teatru de amatori dar și profesioniști sau care lucrează cu regizori profesioniști.La acest festival, anul acesta, este invitat să participe și Teatrul Național din Caracal. Așadar, în perioada 11-13 mai a.c., vom participa și noi la această a 3-a ediție a festivalului cu spectacolul ”Napoleon era fată”, o comedie pe care publicul caracalean o știe și care face parte din stagiunea actuală. Această piesă a fost și în stagiunile trecute și încă face parte din repertoriul Teatrului Municipal Caracal”, a declarat Florian Teodorescu, managerul Centrului Cultural Municipal Caracal.

 

Tot domnia-sa a ținut să precizeze:

 

”Grupa de adulți este pentru prima dată prezentă la acest festival, anul trecut fiind prezentă grupa de copii a Teatrului Municipal Caracal, cu un spectacol pentru copii, participând elevii Cercului de Artă dramatică.
De fiecare dată când participăm la astfel de festivaluri naționale sau internaționale dorim să creeăm legături noi, să descoperim prieteni și spectacole noi. La rândul nostru vrem să invităm formații de teatru cu spectacole bune, chiar în perioada de 16-20 noiembrie a.c., când va avea loc Festivalul de Comedie din Caracal. Cu această ocazie, eu sunt convins că publicul caracalean va fi încântat de aceste spectacole noi și bune și poate să le aprecieze la scenă deschisă”.

 

 

Programul festivalului:

Joi, 11 mai, Cercul Militar Roman:
– ora 17.00 – Deschiderea Festivalului
– ora 17.30 – Teatrul „Birlic” din Fălticeni – piesa „Harap-Alb”, după Ion Creangă
– ora 19.00 – Teatrul Municipal Caracal – piesa „Napoleon era fată”, de F. Mayeu (Regia Florin Beciu. Cu Monica Dumitru, Daniel Voicu, Ligia Pavel, Teo Florin, Roxana Paun, Ioana Păun, Alex Dinca, Paul Dovan, Daniel Duta şi Marius Moanta)
– ora 20.00 – Teatrul din Mediaș – piesa „Schimbarea”, de Rareș Barza

Vineri, 12 mai, Casa de Cultură din Roman:
– ora 12.00 – Teatrul „Reduta” din Brașov – piesa „Povestiri după Shakespeare”
– ora 18.00 – Teatrul „Traian Grozăvescu” din Lugoj – piesa „Hangița”, de Carlo Goldoni

Sâmbătă, 13 mai, Cercul Militar Roman:
– ora 15.30 – Teatrul „Thetis” din Medgidia – piesa „Prostii sub clar de lună”, de Teodor Mazilu
– ora 17.30 – Teatrul „Dan Alecsandrescu” din Roman – piesa „Doctor fără voie”, de Moliere
– ora 19.00 – decernarea diplomelor și închiderea festivalului

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.