Protest spontan al functionarilor publici din Primaria Caracal

Print this entry

Peste 50 de funcționari publici din cadrul Primăriei Caracal au protestat, astăzi, în fața Biroului Taxe și Impozite, fiind nemulțumiți de prevederile viitoarei legi a salarizării. (Andi Sarbu)

„Acest protest va fi menținut atâta timp cât vor dori oamenii. Este un protest spontan, oamenii sunt nemulțumiți de proiectul legii salarizării. Este vorba de faptul că nu se regăsește o grilă în actualul proiect  al legii salarizării și planează o incertitudine, fiindu-le teamă de ce li s-ar putea întâmpla în viitor. Le este teamă că li se va scădea salariile și având în vedere faptul că Consiliul Local va stabili salariile și actualul proiect nu spune pentru ce perioadă va fi salariul stabilit, există teama lor ca nu vor mai putea sa-și contracteze nici măcar creditele bancare având  în vedere această incertitudine”, a declarat Octavian Chelemen, președintele Sindicatului din Administrația  Publică (SAP) „Consilium”

Tot domnia-să a ținut să precizeze:

„Nu știu ce sa va spun până când va dura acest protest. Este decizia colegilor de a protesta,  avem semnale și de la ceilalți din județ unde noi avem grupe sindicale: Balș, Scornicești, Potcoava și în alte comune din județul OlT care tot așa au ales să protesteze în diferite forme: fie au ieșit în fața instituției, fie și -au pus banderole albe. Este decizia dumnealor dacă continuă sau nu acest protest”.

Din punct de vedere personal acest protest îl consider unul normal, având în vedere teama de care v-am spus, cea a zilei de mâine, incertitudinea care planează asupra veniturilor salariaților din administrația publică locală care au fost tot timpul „Cenușăreasa” salarizării.  Au avut mari speranțe în această lege, credeau că nu vor mai fi tratați ca niște funcționari de mâna a doua, dar se pare că continuă acest demers al autorităților de a-i trata altfel pe cei din administrația locală”, a conchis Chelemen.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.