Ziua Eroilor, la Caracal

Print this entry

Ziua Eroilor, sărbătoare națională a poporului român, este celebrată în fiecare an, de Ziua Înălțării Domnului, mare sărbătoare creștină, care marchează înălțarea la cer a lui Iisus Hristos, la 40 de zile după Înviere. (Andi SARBU)

Astfel, anul acesta, Ziua Eroilor este sărbătorită la 25 mai, în memoria celor căzuți de-a lungul veacurilor pe câmpurile de luptă, pentru credință, libertate, dreptate și pentru apărarea țării și întregirea neamului.

Ceremonie militară și religioasă de depuneri de coroane și jerbe de flori la Monumentul Eroilor căzuți la datorie în timpul primului Război Mondial, aflat în Cimitirul Eroilor din Caracal. A fost rostită alocuțiunea despre însemnătatea evenimentului de către primarul municipiului Caracal, Liviu Radu.

[video_jacker height=360 width=640]https://www.youtube.com/embed/1T1eoSzTMu4[/video_jacker]

S-au depus  coroane de flori de către: Parlamentul Romaniei ,Primăria Caracal, Consiliul Local, Garnizoana Caracal, Baza 99 Deveselu,Poliție, ANCMRR, Asociatia ”Veteranilor de  Razboi”, Asociatia ”Cultul Eroilor”, instituții de învățământ, Clubul Parașutiștilor Militari, Asociația ”Fiii și prietenii Caracalului”, Spitalul Municipal Caracal, partide politice, societăți comerciale.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.