Este oficial! Municipiul Caracal are buget

Actualitate SEDINTE CONSILIUL LOCAL Știri de ultimă oră

Print this entry

Consilierii locali au aprobat bugetul local al municipiului Caracal.

Astazi a avut loc o sedinta extraordina a Consiliului Local în care s-au aprobat doua proiecte aflate pe ordinea de zi:

1. Proiect referitor la aprobarea Bugetului general de Venituri și Cheltuieli pe anul 2018 al Municipiului Caracal, repartizarea excedentului realizat în anul anterior pentru finanțarea cheltuielilor de capital cât și aprobarea programului de investiții pe anul 2018 la nivelul Unității Administrativ Teritoriale Caracal.

2. Proiect referitor la aprobarea contractului de închiriere a suprafeței de 1676 mp teren care aparține infrastructurii feroviare publice fără elemente de transport, temporar disponibile aflat în administrarea Ministerului Transporturilor și în concesiunea C.N.C.F. CFR S.A. – Sucursala Regională C.F. Craiova în vederea realizării investiției ”Extindere și reabilitare str. Valter Mărăcineanu, municipiul Caracal, județul Olt”.

Potrivit estimarilor, Primaria Caracal va avea un buget de 42 287 mii lei.Din aceasta suma 27 294 mii lei reprezinta venituri proprii in conditiile in care cotele defalcate din impozitul pe venit au scazut cu 2 700 mii lei, ca urmare a reducerii impozitului pe venit, de la 16 la 10%.

“Este un buget echilibrat, spun eu, care se incadreaza in ceea ce ne-am propus pentru 2018. O suma care raspunde necesitatilor Municipiului Caracal pentru acest an, care pleaca de la asigurarea sumelor pentru domeniile de activitate ce trebuie finantate de la bugetul local si care asigura derularea investiilor noi sau cele inca nefinalizate. Vor exista bani pentru sustinerea educatiei, proiectelor sociale si culturale. Am incercat sa tinem cont de toate prioritatile orasului in 2018”, a subliniat domnul Dr. Liviu Radu, primarul Municipiului Caracal.

Programul de investii este in suma de 15 722 mii lei si este finantat din excedentul anilor precedenti in suma de 23 501 mii lei.
VIDEO: Andi SARBU

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=BiYkA6Ja2KU&t=251s[/youtube]

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.