Primăria municipiului Caracal a demarat proiectul „CARACAL – Un oras curat!”

Print this entry

Primăria municipiului Caracal a demarat proiectul „CARACAL – Un oras curat!” privind igienizarea şi ecologizarea localității noastre .

Misiunea proiectului ,,CARACAL – Un oraș curat!” constă în mobilizarea, în număr cât mai mare a locuitorilor municipiului, reprezentanţi ai autorității locale, societății civile, companiilor private și  mass media, pentru curățarea de deșeuri a spațiului public din localitatea noastră precum şi conştientizarea, în rândul cetăţenilor, a rolului şi importanţei protejării arealelor naturale.

Prin proiectul ,,Caracal- un oraş curat!” se încearcă solidarizarea locuitorilor municipiului în scopul dezvoltării responsabilităţii pentru menţinerea sănătăţii mediului şi implicit a propriei sănătăţi şi pentru identificarea strategiilor privind dezvoltarea durabilă a vieţii umane.

Astfel, în data de 15 septembrie 2018 între orele 08:30-15:30, se va desfăşura o acțiune care presupune curățarea spațiilor verzi şi strângerea de deşeuri de pe raza municipiului Caracal la care sunt invitați să participe, în număr cât mai mare, în calitate de voluntari, locuitori ai municipiului nostru.

Proiectul lansat de Primaria Municipiului Caracal vine după ce, nu cu mult timp în urmă, ca urmare a acţiunilor Poliţiei municipale în colaborare cu Jandarmeria, au fost identificate aspecte din care a reieşit neconformarea unor locuitori cu prevederile HCL 73/29.06.2018, privind aprobarea Regulamentului de stabilire a unor măsuri pentru gospodărirea municipiului Caracal, precum şi constatarea şi sancţionarea faptelor ce constituie contravenţii.

Beneficiarii direcţi ai derulării acestei acţiuni, pe termen lung, sunt locuitorii municipiului care vor deveni mai conştienţi de importanţa păstrării unui mediu curat atât pentru existenţa noastră cât şi pentru valoarea lui biologică. Se vor dezvolta iniţiative pozitive faţă de mediul natural, acţiuni care să conducă la înfrumuseţarea localităţii şi a spaţiului din jur.

Prin urmare, vă rugăm să luaţi parte la acest eveniment şi să demonstrăm împreună că manifestăm respect față de noi înşine și de mediul înconjurător!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.