Vizita americană la cel mai înalt nivel, la Caracal. Primarul Liviu Radu și deputatul Dan Ciocan i-au întampinat pe ambasadorul Hans Klemm si ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor

Print this entry

Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, și ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, au făcut și o vizită la Caracal. Aici  s-au întâlnit cu primarul orașului, Liviu Radu, și cu deputatul de Olt Dan Ciocan.

La întâlnire au participat și comandantul Unității de Sprijin Naval Deveselu, căpitanul Charlos Whashington, comandantul Bazei Militare 99 Deveselu, Răzvan Brătulescu, dar și alți militari. De asemenea, din partea gazdelor a mai participat Viorel Emil Rădescu, secretarul municipiului.

Cei doi înalți oficiali însoțiți de cei doi comandanți ai Bazei Deveselu (colonelul Răzvan Brătulescu, și Căpitanul Charlos Washington ) de mai mulți ofițeri români și americani și de primarul comunei Deveselu, au fost invitați în Sala de Consiliu a Primăriei la o discuție legată de preluarea fostei clădiri în care s-a aflat Policlinica Militară, de către Ministerul Apărării Naționale în vederea dotării și modernizării la cele mai inalte standarde, pentru a oferii servicii medicale cadrelor militare din zonă, militarilor americani ce î-și desfășoară activitatea în Baza Deveselu, dar și populației.
Rolul de gazdă l-a avut Liviu Radu, primarul localității care a urat bun venit înalților oaspeți și a dat cuvântul domnului Mihai Fifor – ministrul Apărări Naționale;

Oaspeții au purtat discuții cu reprezentanții autorităților locale despre viitoare proiecte de dezvoltare militară a zonei Caracal, dar și despre planuri de dezvoltare edilitară a zonei Comanca (Deveselu) – Vlădila.

Oaspeții au vizitat, apoi, Teatrul Național „Ștefan Iordache”, dar și fosta policlinică militară care, în viitor, va fi repusă în folosință pentru servicii medicale destinate militarilor.

„Mulțumim domnule ministru pentru investițiile pe care le ve-ți derula în localitatea noastră, în aceiași măsură dorim să-i mulțumim și domnului Ambasador Klemm pentru Creșa realizată în orașul nostru. Este o investiție benefică, o clădire modernă și sperăm ca in scurt timp ea să fie dată în folosință. Pe 18 luna aceasta va fi recepția finală,iar în trei patru săptămâni aceasta sperăm să fie dată în folosință”, Liviu Radu- primarul municipiului Caracal

„Această clădire a aparținut Ministerului Apărării și a funcționat ca policlinică pentru militarii din Caracal. În urmă cu vreo nouă ani a fost preluată, prin hotărâre de guvern, de consiliul local, însă ea, o dată cu înființarea Bazei NATO de la Deveselu, trebuie să revină Ministerului Apărării și să funcționeze, iarăși, ca o instituție medicală pentru militari, așa că se va întoarce în proprietatea și administrarea acestui minister”, a explicat deputatul Dan Ciocan.

„Domnule primar, domnule deputat, sunt foarte fericit că mă aflu la Caracal și pot să vă spun că sunt mulțumit de deschiderea și prietenia cu care sunt primiți marinarii noștri în localitatea dumneavoastră. În cea ce privește investițiile americane derulate în zonă, pot să vă spun că ele vor continua, iar cu ajutorul dumneavoastră vom depista și alte necesități pe care le are comunitatea”, Hans Klemm, Ambasadorul SUA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.