Referendumul OLT-Romanati, invalidat. 27,2% dintre olteni au iesit la vot

Actualitate Știri de ultimă oră

Print this entry

Referendumul OLT-Romanati, invalidat. 27,2% dintre olteni au iesit la vot. Oltenii au fost foarte aproape de a schimba denumirea  judetului, insa acest lucru nu a fost posibil, rezultatul final al referendumului fiind de 27,2%., adica 100.437 dintre oltenii cu drept de vot şi-au exprimat opţiunea, în cele două zile ale referendumurilor, cel privind redefinirea familiei în Constituţie şi cel privind atribuire denumirii de Olt-Romanaţi judeţului Olt.

Potrivit numărătorii paralele a PSD, a fost foarte aproape să se atingă pragul pentru validarea referendumului, în judeţul Olt, 27,2% dintre oltenii cu drept de vot exprimându-şi opţiunea la urne.


„Am întârziat puţin cu declaraţiile pentru că am încercat prin organizaţia noastră să facem o numărătoare paralelă astfel încât să putem avea o estimare a prezenţei la vot, pentru că în momentul de faţă în unele secţii nici nu s-au deschis urnele, deci nu putem vorbi despre un rezultat al acestui referendum. Din estimările noastre, se pare că nici la Olt nu s-a atins pragul de 30%. Se pare că referendumurile atât cel naţional, cât şi cel local, din cauza lipsei de prezenţă, vor fi invalidate”, a declarat Oprescu. 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.