Cei zece magnifici, pretendenți la fotoliul de primar pentru Primăria Caracal

by Andi Sarbu | 5 mai 2015 15:33

Am ales să realizez acest material pentru a mai dezmorți , oarecum, spiritele încordate pe alocuri în ceea ce privește numirea tânărului  Octavian Stănescu în funcția de  viceprimar al municipiului Caracal, în dauna lui Ioan Mocanu, cel care aproape doi ani a rezistat eroic în această funcție a legislativului caracalean. (Andi Sârbu)

In cele ce urmează voi prezenta câteva caracterizări a unor eventuali pretendenți pentru funcția de primar la Primăria Caracal în viziunea mea de jurnalist caracalean și viitor candidat pentru un fotoliu de consilier local în calitate de INDEPENDENT.

Țin să precizez faptul că am ales aceste nume care din punctul meu de vedere au reale șanse să ocupe mult râvnitul fotoliu de PRIMAR în momentul de față la Caracal. Nu mă intereseaza absolut deloc partidele politice de unde provin.

Dar să nu mai lungim vorba și să caracterizăm cele zece personaje politice pe care eu consider că ar trebui să le vedem la treabă în cadrul alegerilor locale, de anul viitor, 2016, un an al marilor „realizări” politice.

1. EDUARD CLAUDIU CIOCĂZANU – primarul în funcție al municipiului Caracal. Nu întâmplător l-am ales primul în lista mea, nu numai că trebuie să respectăm funcția, ci în primul rând l-am ales pentru că din punctul meu de vedere e dator  să continue ceea ce și-a propus și le-a promis caracalenilor la începutul acestui prim mandat, deși a fost foarte greu de realizat acest lucru, datorită presiunilor atât din interior cât și exterior care au împiedicat  vădit lucrurile să se întâmple.

In ceea cel privește pe domnia-sa, deși nu am fost unul dintre ziariștii care să-i aduc osanale sau din contră să-l critic dur,  ci doar am prezentat lucrurile așa cum au decurs ele pe scena politică locală de cele mai multe ori VIDEO pentru a nu se mai da vina pe mine că aș interveni vădit în articole, cum de cele mai multe mi s-a reproșat acest lucru, pe vremea pupincurismului, ridicat la rang de virtute, pe vremea fostului primar, Gheorghe Anghel, am să-l caracterizez în câteva, cuvinte și acestea sunt: ABIL, INTELIGENT, pe alocuri prea credul în oamenii de lângă el.

Cred că vechea meteahnă se practică și în ziua de azi, însă la o scară mai mică de anumite persoane, care cred și sunt convins, că odată ce nu va mai fi în funcție se vor dezice în secunda doi de acesta. Un al doilea mandat al domniei-sale din partea PSD Caracal, ar da multe bătăi de cap, deoarece este clar și se vede cu ochiul liber că nu mai este dorit, datorită unor interese care cu prisosință sunt cu mult mai mari decât cele ale caracalenilor obișnuiți.

2. VASILE BUJOR – fost consilier PSD, actualmente omul numărul doi în PNL Caracal, după gura multora și posibil viitor candidat pentru funcția de primar din partea liberală la Caracal. Un tip potent financiar însă greu de stăvilit când își propune ceva.

Plecarea sa din PSD Caracal, evident că s-a datorat unor neînțelegeri de optică, de a vedea lucrurile numai cum alții doreau să fie. Candidatura sa din partea liberalilor pentru un eventual fotoliu de primar nu este tocmai bine văzută în rândul clasei de mijloc care are mai mereu  câte ceva de obiectat la adresa domniei-sale… O fi bine, o fi rău….cred că o mai bună privire asupra acestei probleme de a candida a domniei-sale ar trebui dezbătută în cadrul PNL Caracal cât mai repede cu putință pentru ca dezamăgirea să fie spre deloc. Un sondaj de opinie intern ar rezolva multe dintre hibele acestui eventual candidat.

3. ION DINOIU – fost PP-DD-ist de frunte, chiar președintele acestui partid la alegerile locale trecute. Un tip care are bune calități manageriale însă care stă foarte prost cu politica. Este influențabil, un defect care și la alegerile trecute l-a costat fotoliul de primar. Increderea în unii oameni din  staff-ul său și din apropierea domniei-sale, a făcut ca acesta nu numai să piardă funcția de primar ci și bugetul alocat campaniei-sale care n-a fost deloc de neglijat. De bugetul domniei-sale au profitat alții care au știut să se miște mai cu talent.

4. ȘERBAN CERNAT – un nume foarte cunoscut caracalenilor. Când spui Șerban Cernat la Caracal spui PNL Caracal, când spui Șerban Cernat spui liberalism autentic caracalean. Un tip cu un caracter aparte, un bun simț ieșit din comun.

Deși îmi este prieten, și unul dintre cei mai apropiați, pot să vă spun cu mâna pe inimă că nu mi-a reproșat absolut nimic niciodată de felul în care am comentat activitatea sa politică de-a lungul vremii, chiar dacă uneori eram poate prea acid la adresa domniei-sale.

Insă critica ce pot să i-o fac în momentul de față este faptul că bunul simț în politică nu există. Toate campaniile PNL-ului cât timp a fost președinte nu au fost agresive, așa cum ar trebui să fi fost.

Aici mă refer la gesturi, mimică, discurs….vezi ultima campanie pe care PSD-ul a făcut-o la Caracal, atunci când: Darius Vâlcov, Paul Stănescu & Company au ținut discursuri pe Platoul din fața Primăriei de genul: „Ieși afară javră ordinară”, sau „Dacă Anghel nu prindea UNPR-ul, candida de la Partida Romilor sau de la Partidul Verde-Albăstrui”…caracalenii parcă erau în vrie….

In concluzie, pot spune că astfel de campanii prind la public și la votanții caracaleni. După cum am spus și în interviul realizat de prietenul ȘERBAN CERNAT, politicienii nu sunt iubiți la Caracal. Astfel că o campanie, chiar și în calitate de INDEPENDENT a acestuia pentru fotoliul de primar al Caracalului ar trebui să fie agresivă, cu mesaje clare și la obiect și un program politic bine pus la punct. Cred că o astfel de abordare în campania de la viitoarele alegeri locale în situația în care va candida chiar și ca INDEPENDENT a lui Șerban Costin Cernat  este de domeniul fantasticului….însa în politică încurcate-s căile Domnului.

5. OCTAVIAN STĂNESCU – un tânăr care poate fi ASUL din mânecă a unei părți din PSD Caracal pentru fotoliul de primar, deoarece fără să ne mai ferim PSD-ul caracalean este rupt în două în momentul de față. Cât mai este de lung drumul de la VICEPRIMAR la PRIMAR….distanța de 4 litere, care pot fi trecute evident cu sprijin politic. Caracterizarea mea pentru acest tânăr este una simplă…, UN TÂNĂR DE VIITOR CU PERSPECTIVE MĂREȚE… AȘTEPTĂM FAPTE CONCRETE DOMNULE VICEPRIMAR ,NOU ALES,  ÎN FAVOAREA CARACALENILOR….

6. LIVIU RADU – un nume des vehiculat de asemenea pentru  o posibila candidatură a sa pentru un viitor fotoliu de PRIMAR la Caracal. Actualmente ocupă postul de manager al Spitalului Municipal Caracal. Un liberal devenit pe parcurs un psd-ist, cu o reputație destul de consistentă în municipiu, și aici mă refer la simpatizanți care sunt cu siguranță mai mulți decât cei ai noului liberal Vasile Bujor din punctul meu de vedere. Intr-o confruntare electorală: Liviu Radu – Vasile Bujor, aș paria fără să mă înșel Liviu Radu.

7. FLORIN IORDACHE – un nume ales de mine ținând cont că vechimea acestuia în politica caracaleană nu este una deloc de neglijat. Poate fi o surpriză pentru unii, însă pentru mine ca jurnalist nu este una deloc întâmplătoare, dacă s-ar produce. De ceva vreme încoace caracaleanul Florin Iordache a intrat să-i spun așa într-un con de umbra în mass-media, având de dat după cum se știe unele explicații procurorilor DNA.  O scurtă caracterizare a mea pentru domnia-sa ar fi: un bun politician care a plecat de pe aceste meleaguri romanațene pentru a ajunge unde cu siguranță mulți ar dori să ajungă….însă nu-i prea duce inteligența. Nu știu cât de interesat ar fi domnia-sa pentru o astfel de funcție ținând cont de contextul actual al eșicherului politic național, însă cu siguranță ar fi de urmărit…

8. OCTAVIAN POPESCU – un alt nume celebru cu care s-au obișnuit caracalenii. Fost prefect, fost manager al Spitalului Municipal Caracal cu o activitate politică de invidiat, este și domnia-sa în lista celor care doresc eventualul fotoliu de primar la Caracal. De contat prea puțin contează de unde va candida, important este pentru domnia-sa să fie în cărți, chiar dacă nu o va obține….poate va obține alte funcții care cu siguranță îl vor stimula și mai mult. Cuvantul cel caracterizează este din punctul meu de vedere oportunismul.

9. MARIAN DOLDUREA – un binecunoscut om de afaceri caracalean care cu siguranță și domnia-sa ar trebui trecut pe listă pentru a ocupa un eventual fotoliu de primar în municipalitate. Implicarea domniei-sale ca om de afaceri la viitoarele alegeri locale ar trebui să-i dea de gândit, deoarce denunțurile sunt la modă…și după cum se vede oamenii de afaceri care s-au implicat în campaniile electorale trecute acum stau la BECIUL DOMNESC. O implicare politică a sa pentru a ocupa un eventual fotoliu de primar ar fi cu mult mai indicată în favoarea caracalenilor. Spun acest lucru deoarece pe acesta il caracterizeză un singur cuvânt și anume PROSPERITATEA….de care cu siguranță și caracalenii au nevoie.

10. MIRCEA POPESCU – ultimul pe lista, dar nu cel din urmă. Un democrat liberal care cu siguranță ar dori și domnia-sa să se numere printre cei zece maganifici, pretendenți la fotoliul de PRIMAR al municipiului Caracal. Din păcate și domnia-sa nu iubește presa ferindu-se în a acorda interviuri pentru simplu motiv că disciplina de partid trebuie respectată mai ceva decât CONSTITUTIA….

 

Source URL: http://www.adevarulcaracalean.ro/cei-zece-magnifici-pretendenti-la-fotoliul-de-primar-pentru-primaria-caracal/