Votul uninominal, la alegerile locale, cu dedicație…

by Andi Sarbu | 21 aprilie 2015 08:32

Am trăit să văd și acest lucru în România anul 2015 ca primarii să fie aleși într-un singur tur de scrutin, cu alte cuvinte, cine fură mai mult, ală și iese.  (Andi SARBU)

După cum știm, nici județul nostru nu face rabat de la acest lucru. Mita electorală este la putere mai ales în județul OLT unde punguțele și metoda AUTOBUZUL dau randamente dintre cele mai eficiente astfel încât procentul la vot crește de nici nu îți imaginezi,  într-o zi cât la alții în zece.

Iată că aleșii țării nu se lasă și au hotărât ieri în plenul Senatului o propunere legislativă de stă mâța în coadă fără a mai fi dată cu gel sau fixativ și anume  alegerea autorităţilor administraţiei publice locale și anume: primarii, consilierii locali si consilierii judeteni vor fi alesi într-un singur tur de scrutin, fiind declarat castigator candidatul care a obtinut cele mai multe voturi. De altfel și  presedinții și vicepresedinții de Consilii Județene, precum si viceprimarii vor fi alesi indirect, adica prin votul majoritatii consilierilor judeteni, respectiv consilierilor locali. Prin această decizie  avantajul este numai de-o singură parte. După cum se știe la OLT cel mai numeric partid este cel Social Democrat care ani de-a rândul a vopsit județul în culoarea ouălelor de PAȘTE.

Propunerea legislativă  vine, fix cum a venit și celebra ordonanță 55 care a dat frâu liber la dezmăț total pe eșicherul politic românesc. Toți și-au făcut de cap intrând și ieșind după bunul plac, fără a avea nici cea mai mică inhibiție.

Alegerile locale de anul viitor vor fi un pic mai atipice, deoarece , cred că oamenii s-au cam săturat de această clasă politică menită să-și vadă propriile interese și de grup fără a ține seama și de alegătorul care, rând pe rând, de vreo 20 de ani încoace și-a cam luat-o în barbă, ori de câte ori  au vrut aceștia. Pentru acest lucru și nu numai, cred că  la viitoarele alegeri locale din 2016 PSD-ul la OLT va fi un Bruce WILLIS, greu de ucis, dar PAS CU PAS totul va reveni, sperăm, la normal.

 

 

Source URL: http://www.adevarulcaracalean.ro/votul-uninominal-la-alegerile-locale-cu-dedicatie/